post

Ralli-SM Finaali

Tampereen SM-ralleihin ovat aina kuuluneet yleisö-EK:t. Viime vuonna yleisöä viihdytettiin mm. Teivon raviradalla, tänä vuonna kilpailjoiden ranteita notkistetaan Lempäälän Ideaparkissa sekä Valkeakoskella.

Rallin SM-sarjan osakilpailu 7/7, Lake City Rally, Tampere 29.-30.9.2017

Lake City Rally tuo SM-finaalin kauppakeskukseen ja Pirkanmaan ”perinneteille”

Ralli SM-sarja 2017 on kääntymässä lopuilleen ja katseet kääntyvät kohti Tamperetta – tai sieltä hieman etelään. On mestaruusfinaalin aika, Tampereen Urheiluautoilijat ry:n 29-30.9.2017 järjestämä RealPark – Lake City Rally, keskuspaikkanaan Lempäälän Marjamäessä sijaitseva RealPark-Ideapark kauppakeskittymä. Rallin kaikki kilpailukeskustoiminnot keskittyvät RealPark liikekeskuksen alueelle; kilpailu- ja mediatoimistot, katsastus, huolto- ja kokoomatauot, rallin lähtö niin perjantaina kuin lauantaina sekä lauantai-iltana kilpailun maali palkintojenjakoineen.

Kaukana ei ole rallin ensimmäinen erikoiskoekaan, kun ralli starttaa RealParkista perjantaina 29.9. klo 18, vain puoli tuntia myöhemmin, klo 18.31 käynnistyy erikoiskoe viereisen Kauppakeskus Ideaparkin eteläpäädyssä. Kauppakeskuksen pääovilta matkaa erikoiskokeelle tulee ainoastaan joitain kymmeniä metrejä, joten nyt viikonlopun ostosmatkasta syntyy kätevästi koko perheen rallimatka. Liikekeskusten yritykset ovat avoinna lähes kaiken aikaa kun rallissa tapahtuu. On todettava, että jos kilpailukeskuksen tarjoamia palveluja joskus moititaan suppeiksi, niin tuskin tällä kertaa. Halusitpa hankkia rallimatkallasi kaivinkoneen tai jotain pienempää, kaikkea löytyy. Ja rallitarjontakin alkaa itse asiassa jo torstaina 28.9. klo 17, jolloin Kauppakeskus Ideaparkin Keskusaukiolla käynnistyy yleisölle avoin rallin lehdistötilaisuus.

RealPark – Lake City Ralli käsittää 10 erikoiskoetta, 120 EK-km:iä, 3 erikoiskoetta perjantaina. ja 7 lauantaina. Ranteet notkistavan lyhyen Ideaparkin EK:n jälkeen siirrytään perjantai-illan jo hämärtyessä metsän siimekseen, kaksi vauhdikasta ”vaativaa kansallista tasoa” edustavaa erikoiskoetta, Latomaa ja Kaikunkulma, yhteensä runsaat 22 kilometriä.

Yötauolle tullaan RealParkiin, josta matka jatkuu lauantaiaamuna alkaen klo 9.00. Karavaanin kantaan liittyvät myös lyhemmän reitin, EK:t 4 – 8, ajavat ns. nuotittamattomat luokat. Jos perjantai-ilta verryteltiin niin nyt alkaa ralli, siirrytään sille tiestölle, josta on tullut Tampereen UA:n tavaramerkki – takavuosien Suurajo-tiet. Tuttuja toki, mutta eipä ole viime vuoden toisinto, suunnat ovat vaihtuneet. Aluksi hieman pitkä siirtymä, sitten Ekojärvi, Onkemäki, mennen, tullen Savo, kahdesti myös Uskila, suunta entinen, mutta hieman lyhyempi ja välissä viihdykkeeksi yleisölle, joka ei metsään lähde, Säterin Kihara Valkeakoskella.

Seitsemän osakilpailua käsittävän SM-sarjan kuudes osakilpailu ajettiin menneenä viikonloppuna Uudessakaupungissa, joten ajamatta on enää Lake City Rally. Finaalina sillä on erityisasema, siinä ovat jaossa puolitoistakertaiset SM-pisteet, jotka aina lisätään loppupisteisiin, kun taas aiemmista kuudesta osakilpailusta huomioidaan vain viisi parasta.

Sarjassa jaetaan mestaruudet kahdessa luokassa, kussakin erikseen 1- ja 2-ohjaajalle. Finaaliin tultaessa yhden luokan mestaruudet ovat jo ratkenneet. Nelivetoisten tuotantoautojen SM2-luokassa pari Eerik Pietarinen – Juhana Reunanen ajoi voitot viidessä ensimmäisessä osakilpailussa ja karkasi muiden tavoittamattomiin. Himmeämmistä mitaleista kuitenkin vääntö jatkuu.

Sarjan eräänlaisessa pääluokassa, SM1:ssä, mestaruus on kahden kauppa. Sarjajohtaja Teemu Asunmaan rengasrikko Uudessakaupungissa kiristi tilannetta, mutta kakkosena oleva Juha Salo tarvitsee finaalista 17 SM-pistettä enemmän kukistaakseen Asunmaan. Finaalin korotetuilla pisteilläkin se merkitsee, että Salon voittaessa Asunmaa saa olla korkeintaan neljäs. Toki motorsportissa kaikki on mahdollista.

Myös tulevaisuuden tähtien luokaksi kutsutussa SM3:ssa mestaruus on joko tahi. Emil Lindholm johtaa ja Miikka Hokkanen laukkaa 19 pisteen takamatkalla. Hieman tiukempi on tilanne SM4-luokassa, siinä Joonas Lindroosin ja Esa Ruotsalaisen ero on 11 pistettä. Kun ykkös- ja kakkossijan piste-ero on 10,5, ei peli ratkea pelkällä keskinäisellä voittokamppailulla. Himmeämmistä mitaleista niin tässä kuin muissakin luokissa käydään kinaa sitten jo useamman kilpailijan voimin.

SM-luokkien ohella sarjassa kamppaillaan F-ryhmän ja V1600-luokan Cup-mestaruuksista. Lake City Rallyssa on lisäksi useita kansallisia luokkia sekä siihen osallistuu, nykyisin yleiseksi käytännöksi muodostuneen tavan mukaan, vain osan reittiä ajavat ennakkotutustumattomat eli ns. nuotittamattomat luokat.

Teksti ja kuva: OOVEE

Kilpailun kuvaus
Kilpailun kokonaispituus on noin 398 kilometriä sisältäen 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 121 kilometriä. Luokilla 14-23 kokonaispituus on 231 kilometriä sisältäen viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 66 kilometriä.

Ilmoittautuminen
Lake City Rallin ilmoittautuminen päättyy 18.9. klo 23.59, lisätietoja KITI-kisapalvelusta

Rallin Kilpailukeskus
RealPark, Realparkinkatu 4, 37570 Lempäälä

Lehdistökeskus
RealPark, Realparkinkatu 4, 37570 Lempäälä

Aukioloajat
to 28.9. klo 16-19
pe 29.9. klo 10-24
la 30.9. klo 8-21

Akkreditointi
Akkreditointilomakkeen löydät tästä.

Akkreditointi loppuu perjantaina 22.9.2017 klo 16.00

Lehdistöpäällikkö, AKK
Sami Kolsi
050-5607293
sami.kolsi@autourheilu.fi

Tiedotuspäällikkö, Lake City Rally
Ossi-V. Takala
rr.tiim@gmail.com

Aikataulua

  • Lehdistötilaisuus: to 28.9. klo 17, Kauppakeskus Ideapark, Keskusaukio
  • Kilpailun lähtö osa 1: pe 29.9. Kilpailukeskus RealPark
  • Osan 1 reitiltä huoltoon tulo: alkaen pe 29.9. klo 20.55 (ennakko vapaa) RealPark
  • Kilpailun lähtö osa 2: la 30.9.klo 9.00 RealPark
  • Huolto: la 30.9. alkaen klo 11.45 RealPark
  • Huolto/kokoomatauko: la 30.9. alkaen klo 14.45 RealPark
  • Kilpailun maali: Nuotittamattomat lisäluokat la 30.9. alkaen klo 17 RealPark
  • Kilpailun maali SM- ja Cup-luokat+ muut nuottiluokat: la 30.9. alkaen klo 18.30 RealPark
  • Yleisö EK:t: EK 1 Ideapark, Lempäälä, pe 29.9. klo 18.31, ohjelmaa alkaen klo 16
  • EK 8 Säterin Kihara, Valkeakoski, la 30.9. klo 14

Rallipassit 
Hinta 25 €, myynnissä 25.9. alkaen
Rallipassien myyntipaikat näet tästä

EK-liput
Yleisö-EK:t 15€ (Ideapark myös perhelippu 25€, 2 aikuista+2 lasta alle 15 v.)
Yksittäisliput EK:ille 2-7 ja 9 -10: 10€ (kahdesti ajetut EK:t samalla lipulla)
Lapset alle 12 v. aina aikuisen seurassa ilmaiseksi

Kilpailun kotisivuille tästä
SM-pistetilanteeseen tästä

Lake City Rally Facebook:

https://www.facebook.com/lakecityrally/

Kuvagalleria
Rallin SM-sarja tarjoaa maksutta runsaasti kuvamateriaalia lehdistön käyttöön. Voit siirtyä kuvagalleriaan tästä.

Rallin SM-sarjan kanavat tarjoavat autourheilun kansallista huippuviihdettä pitkin kautta:
rallism.fi
facebook.com/rallism
twitter.com/rallism
instagram.com/rallinsmsarja