post

Kilpailu siirretään vuodelle 2021

Tampereen Urheiluautoilijat ry kilpailun järjestäjänä on päättänyt, että 24.5.2020 järjestettäväksi aiottua rallia ei siirretä kuluvan vuoden aikana myöhempään ajankohtaan.

Ralli tullaan järjestämään keväällä 2021, tarkempi ajankohta selviää myöhemmin ja siitä tiedotetaan erikseen.

TamUA:n hallitus haluaa kiittää syvästi kaikkia ennakkotoimiin osallistuneita toimitsijoita ja toivoo että, kaikki olisivat käytettävissä myös uuden vuosiluvun saaneen kilpailun tekemisessä. Jatketaan yhdessä samaa energistä tekemistä, aikalisän myötä voidaan töiden lomassa hetki hengähtääkin.

post

Pitkin poikin Pengonpohjaa

Rivikansalaiselle nimet Ouninpohja, Savo, Urria, Myhinpää ja Ruuhimäki kertovat vain tavan maalaiskylistä, mutta ralliväelle niiden taa kätkeytyy maan mainioimpia ralliteitä. Itseoikeutettuna tähän erikoiskokeiden eliittiin kuuluu myös, joskus vuoristoradaksikin kutsuttu, Pengonpohja.

Aikoinaan Tampere – Kuru tien kupeelta Kyrönlahdesta startannut Pengonpohja oli jo 50-60 luvuilla Suurajo-reitin vakiokamaa. Sittemmin mm. tien parannuksen myötä EK:n alku siirtyi kuutisen kilometriä Länsi-Teiskon suuntaan, Värminmäkeen, josta posotetaan 8,5 km:iä Piuharille, tämäkin lähes yks´ yhteen 80-lukuista Suurajo-pätkää tai hieman pitempänä versiona hyvin rallihenkiseltä kalskahtavaan paikkaan nimeltä, Sulku.

Vuosien varrella Pengonpohja on ollut monen rallin helmi, jota on ihasteltu ja joskus sateisen syysyön pimeydessä kauhisteltukin. Suuntaan jos toiseen ajettuna, muodoltaan eri versioina sen vaativat koukerot ovat aina kiehtoneet niin kilpailijoita kuin katsojia.

Normirallissa tämä ”kattaus” tarjoillaan yleensä vain kerran, korkeintaan kahdesti, mutta mitäpä jos ajokertoja olisi puolen tusinaa?

Kuusi kertaa Pengonpohja

Tampereen Urheiluautoilijat järjestää sunnuntaina 24.5.2020 Lake City Rally – Pengonpohjan, joka käsittää 6 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan runsaat 50 kilometriä. Kaikki erikoiskokeet sijoittuvat neljänä eri versiona perinteiselle Pengonpohjan rallitiestölle (erikoiskokeista kaksi ajetaan samassa muodossa kahdesti)

Kilpailuun otetaan max. 150 paria, kilpailuluokkia on tarjolla kattavasti: Yleinen ja juniorit sekä 2WD että 4WD, Seniorit, Historic, Nuoret, BMW Rallisarja. Mukana myös ns. nuottiluokat, joiden osalta ennakkotutustuminen tapahtuu kilpailupäivän aamuna.
Kilpailu käynnistyy sunnuntaina klo 10.31 ja ajetaan ns. kategoria 3:n mukaisesti. Kilpailun lähtö on yhtä kuin EK 1:n lähtö ja maali puolestaan EK 6:n maali. Reitti sisältää kaksi huoltotaukoa.

Tervetuloa viettämään suvisunnuntai perinteiden Pengonpohjassa

Kesäkauden kynnykselle ajoittuva Lake City Rally – Pengonpohja soveltuu erinomaisesti lähestyvien kesän arvokilpailujen testialustaksi. Kilpailun väljä aikataulu mahdollistaa suuretkin auton säätömuutokset ja hyväkuntoiset, vauhdikkaat erikoiskokeet niiden tehokkaan testauksen.
Suppeasta reittialueesta johtuen huoltotauoista kumpainenkin venähtää täydellä osanottajamäärällä parituntiseksi. Toisaalta, ajan ekologisessa hengessä, reitin siirtymät on pystytty puristamaan vain 70 km:n kokonaispituuteen.

Huoltoalueen sijainti reittiin nähden keskeisellä paikalla, erikoiskokeille johtavat välitiet sekä aikataulun kiireettömyys tekevät kilpailusta erinomaisen tilaisuuden esitellä omaa toimintaa myös sidosryhmille.
Koe alkukesän letkeä rallisunnuntai Kuru – Länsi-Teiskon metsäteillä, eräällä suomalaisen rallin perinteisimmistä suorituspaikoista.

Seuraa kilpailun nettisivuja www.lakecityrally.fi, löydät lisäinfoa ja tulevaisuudessa mm. kilpailun säännöt.

Kirjoittanut: TamUA / OV Takala

Tapahtuman some-kanavat

Kuvat: Tommi Hakala – 1986