post

Pietarinen voittoon – Asunmaasta Suomen mestari

Lake City Rally SM 1 voittajat oik. Erik Pietarinen ja Juhana Raitanen, kuva Taneli Niinimäki

 

Rallin SM-sarjan kausi 2017 päättyi 23-vuotiaan Eerik Pietarisen (SiAK) voitonjuhliin. Ilmiömäisen ylivoimainen koko Lake City Rallyn ajan ollut tuusulalainen hallitsi Lempäälän seudulla 29.-30.9. ajettua kilpailua alusta loppuun asti.

Uransa ensimmäisen SM-rallin voittaneen Pietarisen kovimmatkaan kilpakumppanit eivät päässeet samalle tasolle missään vaiheessa, vaan jäivät lähes kaksi minuuttia kärjestä. Iso aikaero tuli Pietarisellekin yllätyksenä.

– Meillä ei ollut oikein mitään odotuksia tänne, koska vertailupohjaa ei ollut. Noin iso ero muihin oli vähän yllätys. Kilpailu meni nappiin, nuotit osuivat kohdalleen ja auto pelasi hienosti, joten mahtavaa oli tänään ajaa, Pietarinen tunnelmoi rallin maalissa.

Pietarinen kilpaili nyt rallin MM-sarjan WRC2-luokassakin käytettävillä R5-luokan ralliautoilla. Paluu vanhaan Mitsubishiin ei olisi enää mieleinen.

– Toivottavasti päästään tällaisella R5:lla ajamaan jatkossakin, sillä Mitsubishiin en haluaisi enää palata. Ulkomaiden rallit tietysti kiinnostavat myös ja toivotaan, että ensi kaudelle saataisiin pari MM-rallia tämän SM-sarjan lisäksi kilpailukalenteriin, Pietarinen raottaa tulevaisuuden suunnitelmia.

SM1-luokan mestaruus Teemu Asunmaalle

Pietarisen takana Juha Salo (KaUA) ja Teemu Asunmaa (AlavUA) kävivät keskenään kamppailua itse kilpailun lisäksi myös SM1-luokan suomenmestaruudesta. Salo oli kilpailussa nopeampi sijoittuen toiseksi, mutta Asunmaan kolmas sija puolestaan riitti takaamaan hänelle kultamitalin. Pronssia luokassa otti Jarkko Nikara (SaaUA).

– Tämä on nyt kolmas vuosi, kun mestaruus tulee, mutta toki niitä on eri luokista. Mestaruus ei tänään voittamalla ratkennut, mutta ihan hyvällä ajolla kuitenkin. Talvikausi meni loistavasti ja kesä sitten vähän ailahtelevammin, mutta kauden päätteeksihän nämä pokaalit jaetaan, Asunmaa jutteli silmin nähden tyytyväisenä.

– Kovan työn takana mestaruus tietysti on ja siihen on panostanut todella moni ihminen. Kartanlukija, yhteistyökumppanit, koko tiimi ja kaikki ketkä tässä on mukana olleet. Iso kiitos heille, Asunmaa kiitteli.

SM2-luokassa voitto Lahdelle, mestaruus Pietariselle

SM2-luokan voiton vei Olli Lahti (NokUA), toiseksi ajoi Ville Hautamäki (JärvisUA) ja kolmanneksi Juha Koljonen (TerUA). Luokan mestaruuden nappasi kilpailun voittoa juhlinut Pietarinen, hopeaa otti Hautamäki ja pronssille ajoi Janne Eronen (HAU).

SM3-luokassa voittovauhtiin ylsi Samuli Vuorisalo, Hokkasesta dramaattisesti suomenmestari

SM3-luokassa koettiin draamaa jo ensimmäisen ajopäivänä, kun 19 pisteen johdossa ollut Emil Lindholm (NHD) joutui keskeyttämään. Luokassa kilpailun kolmen kärjen ollessa Samuli Vuorisalo (KySUA), Miika Hokkanen (LahUA) ja Jaakko Lavio (AUK J-Äijät), mestaruustilanne kääntyi Hokkasen eduksi. Hopealle luokassa ajoi Lindholm ja pronssia otti Vuorisalo.

SM4-luokassa Lindroos hallitsi Lake City Rallya ja otti myös SM-kultaa

SM4-luokassa kilpailun kolme parasta olivat Joonas Lindroos (ESRC), Esa Ruotsalainen (SaaUA) ja Jori Nousiainen (LapinIUA). Mestaruuden luokassa nappasi Lindroos, hopeaa otti Ruotsalainen ja pronssia Janne Seluska (LakUA).

Rallin SM-sarjan tiimimestaruuden kaudella 2017 voitti Hannu’s Rally Team, ennen Printsport 1 -tiimiä ja Printsport 2 -tiimiä.

Tuloksia, Lake City Rally, Lempäälä 29.-30.9.2017

SM1-luokka
1. Eerik Pietarinen 1.02.45,7
2. Juha Salo + 1.48,1
3. Teemu Asunmaa + 1.50,7
4. Kristian Kiviniemi + 2.06,1
5. Mikko Lehessaari + 3.17,0

SM2-luokka
1. Olli Lahti 1.06.29,9
2. Ville Hautamäki + 1.13,8
3. Juha Koljonen + 1.27,2
4. Janne Eronen + 1.41,2
5. Jari Kuikka + 4.20,5

SM3-luokka
1. Samuli Vuorisalo 1.08.08,7
2. Miika Hokkanen +38,8
3. Jaakko Lavio + 44,8
4. Niko Mäkinen + 49,4
5. Anssi Rytkönen + 1.06,5

SM4-luokka
1. Joonas Lindroos 1.07.38,2
2. Esa Ruotsalainen + 29,0
3. Jori Nousiainen + 38,3
4. Heikki Koski-Lammi + 1.33,4
5. Henri Hokkala + 2.26,8

Katso kaikki tulokset tästä.

Epäviralliset SM-pisteet 7/7 osakilpailun jälkeen

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 136,5
2. Juha Salo 125,0
3. Jarkko Nikara 81,5
4. Marko Mänty 69,5
5. Mikko Lehessaari 61,0

SM2-luokka
1. Eerik Pietarinen 134,0
2. Ville Hautamäki 111,5
3. Janne Eronen 100,5
4. Timo Mäenpää 98,0
5. Antti Selivaara 44,0

SM3-luokka
1. Miika Hokkanen 110,0
2. Emil Lindholm 102,0
3. Samuli Vuorisalo 74,5
4. Jussi Lindberg 63,0
5. Olli Pollari 59,0

SM4-luokka
1. Joonas Lindroos 137,5
2. Esa Ruotsalainen 116,0
3. Janne Seluska 83,0
4. Jori Nousiainen 82,5
5. Erno Kinnunen 62,0

Tiimimestaruus
1. Hannu’s Rally Team
2. Printsport 1 177,5
3. Printsport 3 169,5
4. Ford Motorcraft 163,4
5. DYNAMO 139,0

Katso kaikki epäviralliset SM-pisteet tästä.

TIEDOTE LOPPUU


Alla olevat kuvat ovat vapaassa uutiskäytössä ja ne aukeavat suuremmiksi klikkamalla.

Kuva 1: Eerik Pietarinen ja Juhana Rautiainen voittivat Lake City Rallyn. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki.

Kuva 2: Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen voittivat SM1-luokan rallin suomenmestaruuden. Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Lisää kuvia löydät rallin SM-sarjan kuvagalleriasta.

Lisätietoja:
Sami Kolsi
sarjatiedottaja, Ralli SM
0505607293
sami.kolsi@autourheilu.fi

post

Ralli-SM Finaali

Tampereen SM-ralleihin ovat aina kuuluneet yleisö-EK:t. Viime vuonna yleisöä viihdytettiin mm. Teivon raviradalla, tänä vuonna kilpailjoiden ranteita notkistetaan Lempäälän Ideaparkissa sekä Valkeakoskella.

Rallin SM-sarjan osakilpailu 7/7, Lake City Rally, Tampere 29.-30.9.2017

Lake City Rally tuo SM-finaalin kauppakeskukseen ja Pirkanmaan ”perinneteille”

Ralli SM-sarja 2017 on kääntymässä lopuilleen ja katseet kääntyvät kohti Tamperetta – tai sieltä hieman etelään. On mestaruusfinaalin aika, Tampereen Urheiluautoilijat ry:n 29-30.9.2017 järjestämä RealPark – Lake City Rally, keskuspaikkanaan Lempäälän Marjamäessä sijaitseva RealPark-Ideapark kauppakeskittymä. Rallin kaikki kilpailukeskustoiminnot keskittyvät RealPark liikekeskuksen alueelle; kilpailu- ja mediatoimistot, katsastus, huolto- ja kokoomatauot, rallin lähtö niin perjantaina kuin lauantaina sekä lauantai-iltana kilpailun maali palkintojenjakoineen.

Kaukana ei ole rallin ensimmäinen erikoiskoekaan, kun ralli starttaa RealParkista perjantaina 29.9. klo 18, vain puoli tuntia myöhemmin, klo 18.31 käynnistyy erikoiskoe viereisen Kauppakeskus Ideaparkin eteläpäädyssä. Kauppakeskuksen pääovilta matkaa erikoiskokeelle tulee ainoastaan joitain kymmeniä metrejä, joten nyt viikonlopun ostosmatkasta syntyy kätevästi koko perheen rallimatka. Liikekeskusten yritykset ovat avoinna lähes kaiken aikaa kun rallissa tapahtuu. On todettava, että jos kilpailukeskuksen tarjoamia palveluja joskus moititaan suppeiksi, niin tuskin tällä kertaa. Halusitpa hankkia rallimatkallasi kaivinkoneen tai jotain pienempää, kaikkea löytyy. Ja rallitarjontakin alkaa itse asiassa jo torstaina 28.9. klo 17, jolloin Kauppakeskus Ideaparkin Keskusaukiolla käynnistyy yleisölle avoin rallin lehdistötilaisuus.

RealPark – Lake City Ralli käsittää 10 erikoiskoetta, 120 EK-km:iä, 3 erikoiskoetta perjantaina. ja 7 lauantaina. Ranteet notkistavan lyhyen Ideaparkin EK:n jälkeen siirrytään perjantai-illan jo hämärtyessä metsän siimekseen, kaksi vauhdikasta ”vaativaa kansallista tasoa” edustavaa erikoiskoetta, Latomaa ja Kaikunkulma, yhteensä runsaat 22 kilometriä.

Yötauolle tullaan RealParkiin, josta matka jatkuu lauantaiaamuna alkaen klo 9.00. Karavaanin kantaan liittyvät myös lyhemmän reitin, EK:t 4 – 8, ajavat ns. nuotittamattomat luokat. Jos perjantai-ilta verryteltiin niin nyt alkaa ralli, siirrytään sille tiestölle, josta on tullut Tampereen UA:n tavaramerkki – takavuosien Suurajo-tiet. Tuttuja toki, mutta eipä ole viime vuoden toisinto, suunnat ovat vaihtuneet. Aluksi hieman pitkä siirtymä, sitten Ekojärvi, Onkemäki, mennen, tullen Savo, kahdesti myös Uskila, suunta entinen, mutta hieman lyhyempi ja välissä viihdykkeeksi yleisölle, joka ei metsään lähde, Säterin Kihara Valkeakoskella.

Seitsemän osakilpailua käsittävän SM-sarjan kuudes osakilpailu ajettiin menneenä viikonloppuna Uudessakaupungissa, joten ajamatta on enää Lake City Rally. Finaalina sillä on erityisasema, siinä ovat jaossa puolitoistakertaiset SM-pisteet, jotka aina lisätään loppupisteisiin, kun taas aiemmista kuudesta osakilpailusta huomioidaan vain viisi parasta.

Sarjassa jaetaan mestaruudet kahdessa luokassa, kussakin erikseen 1- ja 2-ohjaajalle. Finaaliin tultaessa yhden luokan mestaruudet ovat jo ratkenneet. Nelivetoisten tuotantoautojen SM2-luokassa pari Eerik Pietarinen – Juhana Reunanen ajoi voitot viidessä ensimmäisessä osakilpailussa ja karkasi muiden tavoittamattomiin. Himmeämmistä mitaleista kuitenkin vääntö jatkuu.

Sarjan eräänlaisessa pääluokassa, SM1:ssä, mestaruus on kahden kauppa. Sarjajohtaja Teemu Asunmaan rengasrikko Uudessakaupungissa kiristi tilannetta, mutta kakkosena oleva Juha Salo tarvitsee finaalista 17 SM-pistettä enemmän kukistaakseen Asunmaan. Finaalin korotetuilla pisteilläkin se merkitsee, että Salon voittaessa Asunmaa saa olla korkeintaan neljäs. Toki motorsportissa kaikki on mahdollista.

Myös tulevaisuuden tähtien luokaksi kutsutussa SM3:ssa mestaruus on joko tahi. Emil Lindholm johtaa ja Miikka Hokkanen laukkaa 19 pisteen takamatkalla. Hieman tiukempi on tilanne SM4-luokassa, siinä Joonas Lindroosin ja Esa Ruotsalaisen ero on 11 pistettä. Kun ykkös- ja kakkossijan piste-ero on 10,5, ei peli ratkea pelkällä keskinäisellä voittokamppailulla. Himmeämmistä mitaleista niin tässä kuin muissakin luokissa käydään kinaa sitten jo useamman kilpailijan voimin.

SM-luokkien ohella sarjassa kamppaillaan F-ryhmän ja V1600-luokan Cup-mestaruuksista. Lake City Rallyssa on lisäksi useita kansallisia luokkia sekä siihen osallistuu, nykyisin yleiseksi käytännöksi muodostuneen tavan mukaan, vain osan reittiä ajavat ennakkotutustumattomat eli ns. nuotittamattomat luokat.

Teksti ja kuva: OOVEE

Kilpailun kuvaus
Kilpailun kokonaispituus on noin 398 kilometriä sisältäen 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 121 kilometriä. Luokilla 14-23 kokonaispituus on 231 kilometriä sisältäen viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 66 kilometriä.

Ilmoittautuminen
Lake City Rallin ilmoittautuminen päättyy 18.9. klo 23.59, lisätietoja KITI-kisapalvelusta

Rallin Kilpailukeskus
RealPark, Realparkinkatu 4, 37570 Lempäälä

Lehdistökeskus
RealPark, Realparkinkatu 4, 37570 Lempäälä

Aukioloajat
to 28.9. klo 16-19
pe 29.9. klo 10-24
la 30.9. klo 8-21

Akkreditointi
Akkreditointilomakkeen löydät tästä.

Akkreditointi loppuu perjantaina 22.9.2017 klo 16.00

Lehdistöpäällikkö, AKK
Sami Kolsi
050-5607293
sami.kolsi@autourheilu.fi

Tiedotuspäällikkö, Lake City Rally
Ossi-V. Takala
rr.tiim@gmail.com

Aikataulua

  • Lehdistötilaisuus: to 28.9. klo 17, Kauppakeskus Ideapark, Keskusaukio
  • Kilpailun lähtö osa 1: pe 29.9. Kilpailukeskus RealPark
  • Osan 1 reitiltä huoltoon tulo: alkaen pe 29.9. klo 20.55 (ennakko vapaa) RealPark
  • Kilpailun lähtö osa 2: la 30.9.klo 9.00 RealPark
  • Huolto: la 30.9. alkaen klo 11.45 RealPark
  • Huolto/kokoomatauko: la 30.9. alkaen klo 14.45 RealPark
  • Kilpailun maali: Nuotittamattomat lisäluokat la 30.9. alkaen klo 17 RealPark
  • Kilpailun maali SM- ja Cup-luokat+ muut nuottiluokat: la 30.9. alkaen klo 18.30 RealPark
  • Yleisö EK:t: EK 1 Ideapark, Lempäälä, pe 29.9. klo 18.31, ohjelmaa alkaen klo 16
  • EK 8 Säterin Kihara, Valkeakoski, la 30.9. klo 14

Rallipassit 
Hinta 25 €, myynnissä 25.9. alkaen
Rallipassien myyntipaikat näet tästä

EK-liput
Yleisö-EK:t 15€ (Ideapark myös perhelippu 25€, 2 aikuista+2 lasta alle 15 v.)
Yksittäisliput EK:ille 2-7 ja 9 -10: 10€ (kahdesti ajetut EK:t samalla lipulla)
Lapset alle 12 v. aina aikuisen seurassa ilmaiseksi

Kilpailun kotisivuille tästä
SM-pistetilanteeseen tästä

Lake City Rally Facebook:

https://www.facebook.com/lakecityrally/

Kuvagalleria
Rallin SM-sarja tarjoaa maksutta runsaasti kuvamateriaalia lehdistön käyttöön. Voit siirtyä kuvagalleriaan tästä.

Rallin SM-sarjan kanavat tarjoavat autourheilun kansallista huippuviihdettä pitkin kautta:
rallism.fi
facebook.com/rallism
twitter.com/rallism
instagram.com/rallinsmsarja

post

Rallimme suojelijan tervehdys

Rallimme suojelijan tervehdys Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö

Lempäälällä on ilo toivottaa Sinut rallin ystävä tervetulleeksi Marjamäkeen RealPark – Lake  City Rallyyn! Kunnallemme on suuri kunnia saada olla mukana tapahtumassa tarjoamalla ihanteellinen ympäristö kilpailulle. Kilpailutoimisto, huolto ja katsastus sijaitsevat kaikki toistensa läheisyydessä ja samalla alueella. Lempäälä on sloganinsa mukaisesti lähellä ja kilpailupaikka katsojillekin hyvin saavutettavissa moottoritieltä. Meille on helppo tulla myös raiteitse tai jopa lentäen.

Toivon, että ehdit rallin ohessa myös tutustua kilpailualueen liikkeiden tarjontaan ja tietysti äskettäin avattuun Ideaparkin urheilumaailmaan. Ralliurheilu, kuten moni muukin urheilulaji, on meillä arvossa. Lempäälä on tunnettu useammasta urheiluseurastaan ja -lajista. Määrällisesti eniten ja erityisesti nuoria harrastajia vetää jääkiekko, hiihto, salibandy ja jalkapallo. Olemme saaneet kuntaamme järjestettäväksi useita SM-tason kilpailuja, viimeksi nuorten Hopeasompa SM-hiihdot. RealPark – Lake City Rally  sopii mainiosti jatkoksi pirtaan.

Rallin suosio urheilulajina on viime vuosina kasvanut ja myös harrastajien määrä lisääntynyt. Siksi uskomme vakaasti, että katsojamääräkin tulee olemaan ennätyksellisen suuri juurikin RealPark – Lake City Rallyn kohdalla. Tämä runsaan 120 km:n ja 10 erikoiskoetta sisältävä ralli on SM-sarjan osakilpailuista kauden viimeinen ja siksi erityisen tärkeä niin osallistujille kuin meille. Olen varma, että kaikki viihtyvät Lempäälässä, toivottavasti niin hyvin, että palaatte tänne yhä uudelleen!

Heidi Rämö

Lempäälän kunnanjohtaja

post

Onnittelut Esapekka ja Janne!

Sorateiden Grand Prixiksi kutsuttu, ajan saatossa Jyväskylän Suurajoista 1000 Lakes Rallyn kautta Neste Oil Rallyksi muuntunut Suomen MM-ralli vuosimallia 2017 muistetaan pitkään..

Suoranaista historian havinaa, joka monelle toi mieleen 60-70-luvun kultaiset vuodet, saatiin kokea jo kisaperjantaina ja -lauantaina, kun sekä ek- että  yhteistulosten kärkisijoja hallitsi jopa neljä siniristilippua.

Toki aivan näin ruusuiseksi ei muodostunut lopputulos, sillä tekniikka ja raju kilpailu vaativat veronsa. Kuitenkin tapahtui ensimmäistä kertaa 2000-luvulla, että tuloslistan neljän kärkeen mahtui kolme suomalaista, vain viidesti oli tuona aikana viety tuplapaikat podiumilta.

Entäpä VOITTAJAT.

MM-sarjan ehdottomaan aateliin lukeutuvan Neste Oil Rallyn voittoon ajoivat, vasta neljännessä WRC-kisassaan, Esapekka Lappi – Janne Ferm. Saavutus jota voi luonnehtia mykistäväksi.

Parin tie vei MM-leikkiin, Toyotan kolmosautolla, vasta kesken kauden. Avauskisassa Portugalissa sijoitus oli 10., mutta seuraavaksi Sardiniasta irtosi jo kuusi pohja-aikaa ja Power Stagen voitto sekä yleiskilpailun neljäs sija. Sen sijaan Suomen MM-rallia edeltävässä Puolan osakilpailussa laji näytti mustimmat puolensa ja kohtalona oli keskeytys tekniikkamurheisiin, kilpailun varhaisessa vaiheessa ek:lla 4.

Neste Oil Rallyssa pari napsi alkupätkillä sekunteja pois sieltä ja täältä, nousten kilpailun johtoon perjantain ek:lla10 Lankamaalla. Sekuntitaistelu vaihtui lauantain ek:lla 15 Latvalan johdoksi, mutta hänen kohtalokseen koitui keskeytys vain neljä erikoiskoetta myöhemmin Ouninpohja 2:lla.

Loppu kisa oli Lappi-Fermin historiaa. Tarkalla ajolla, aivan viimeisiä repimättä kisa kypsyi heidän voittoonsa, 36 sekuntia ennen Elfyn Evansia.

Saavutus oli sensaatiomainen, ainutlaatuisuudessaan sanoisin ”Jyskälän” historian tuntevan vain yhden vastaavan, Kyösti Hämäläisen voiton vuodelta 1977.

Saavutus oli triumfi myös Toyotalle ja suomalaiselle autonrakennustaidolle. Voiton ohella laariin satoi kolmossijakin, Juho Hännisen, kartturinaan Kaj Lindström, uran ensimmäisen MM-podiumsijan myötä. Vain 0,3 sek tappio Power Stagella johti siihen, ettei kyseessä ollut kaksoisvoitto.

Saavutuksesta pieni siivu lohkeaa myös Tampereen UA:lle. Janne Fermin osakilpailuvoitto on seuran jäsenen kautta aikain paras MM-rallisaavutus. Jannen voittoa ja Sardinian nelossijaa edeltänyt paras suoritus oli Välimäen Jussin ajama viitossija niin ikään Sardinian MM-rallissa vuonna 2006.

Tampereen UA välittää Esapekalle ja Jannelle mitä parhaimmat onnittelut ja toivottaa tsemppiä kauden tuleviin koitoksiin.

 

Teksti ja kuva: OOVEE

post

TamUA tukee oman seuran kilpailijoita

Soini-Karilahti Pirelli Ralli 2016, kuva O-V. Takala

Tampereen UA tukee seuran lisenssillä kilpailevia RealPark Lake City Rallyssa
Jos kilpailet Tampereen UA:n lisenssillä 29.-30.9. järjestämässämme RealPark Lake City Rallyssa, olet oikeutettu seuran tukeen. Tämä tuki toteutetaan osallistumismaksun palautuksena ja on kaksiportainen.
a) Kun auton miehistöstä molemmat tai kuljettaja osallistuvat TamUA:n lisenssillä, suoritetusta osallistumismaksusta palautetaan 60 %
b) Kun auton miehistöstä vain 2-ohjaaja (kartanlukija) osallistuu TamUA:n lisenssillä, suoritetusta osallistumismaksusta palautetaan 20 %
Toimintaohje:
1) Ilmoittautuessaan kilpailija maksaa sääntöjen mukaisen luokkansa osallistumismaksun kokonaisuudessaan.
2) Kilpailun jälkeen (viiden päivän kuluessa) järjestäjä tilittää edellä olleiden kriteereiden mukaisen osallistumismaksun palautuksen
a) tilille, jolta osallistumismaksu on maksettu
tai
b) palautukseen oikeutetun ilmoittamalle tilille (kulukorvaushakemusta vastaan)

Mikäli aiheesta on kysyttävää tai jokin jäi epäselväksi, ota yhteyttä

Ossi-V. Takala
0400-835 871
rr.tiim@gmail.com

RealPark – Lake City Rally 2017 säännöt julkaistu

Lake City Rally säännöt julkaistu 12.7.2017

Ilmoittautuminen on avauttu, ilmoittautuminen tehdään AKK:n KITI-järjestelmän kautta

https://akk.autourheilu.fi//Public/Kiti/Competition/CompetitionOpen.aspx?id=4787&edit=0

Reitti on julkaistu

Nyt saat Rallipassit myös Lippu.fi:n kautta

https://www.lippu.fi/lakecityrally

Lippujen myynti ennakkoon on alkanut  Kauppakeskus Ideapark Info

Erikoiskoe EK1-Ideapark:

                      -Aikuis-lippuranneke hinta 15 €/ kpl

                      -Perhelippu-lippuranneke hinta 25 €/ 2 kpl

                      perhelipulla pääsee sisään perheen vanhemmat + 1-2 lasta ikä 0-15 v.

                      Alle 12 V lapset pääsevät aina sisään vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Rallipassi 25 €, passilla pääsee katsomaan kaikki erikoiskokeet 10 kpl.

 

Ralli SM-sarjan 2017 päätöskilpailulla uudet puitteet

Alueen toimijoiden ja RealPark – Lake City Rallyn välinen yhteistyösopimus allekirjoitettiin 4.5. Lempäälän Kehitys Oy:n tiloissa. Allekirjoittajat vasemmalta KOY Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola, UM Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Tom Olli, Lempäälän Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Kari Löytty ja Tampereen UA:ta edustanut rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Markku Huhtanen

RealPark – Lake City Rally

On tullut jo tavaksi, että ralli SM-sarjan päätöstahdit taivutellaan Tampereen UA:n vieraana Pirkanmaan monimuotoisilla ralliteillä. Näin myös kuluvalla kaudella, mutta koska elämä on muutosta ja muutos elämää, koetaan syyskuun viimeisenviikonlopun (29 – 30.9.) ralli-ilottelussa melkoinen muodonmuutos. Toki niin kilpailijoille kuin katsojille tärkein asia – reitti, perustuu suurimmalta osalta perinteiseen ”taattuun tavaraan”, mutta aivan uudet puitteet saa kilpailun hermokeskus ja uusi on myös kilpailun nimi.

Liikekeskukset RealPark – Ideapark kilpailun keskiössä

SM-ralli on viime vuosina ollut vahvasti esillä Tampereen keskustassa, mutta ei tällä kertaa. Keskustan liikennettä haittaavat katutyöt ja rallin aikainen näyttely Messukeskuksessa saivat järjestäjän suuntamaan katseen kohti etelää – naapurikunta Lempäälään.

Torstaina 4.5. allekirjoitettiin Lempäälän Kehitys Oy:n neuvottelutiloissa RealPark ja Ideapark liikekeskusten sekä Tampereen UA:n välinen yhteistyösopimus Lake City Rallyn kaikista kilpailukeskustoiminnoista ja myös yleisöerikoiskokeesta kyseisten liikekeskusten alueelle.

Sopimuksen allekirjoittivat Lempäälän Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Kari Löytty, UM Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Tom Olli ja KOY Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola sekä järjestäjän puolesta Lake City Rallyn järjestelytoimikunnan pj. Markku Huhtanen Tampereen UA:sta.

Kilpailukeskukseen vain ”harppaus” Tampere – Helsinki valtatieltä

Kuten jo kilpailun nimi, RealPark – Lake City Rally, vihjaa, rallin hermokeskus sijaitsee RealPark-liikekeskuksessa, jonne löytääkseen ralliväki ei opasteviidakkoa tarvitse. Liikekeskus sijaitsee Lempäälän Marjamäessä, n. 13 km:iä Tampereelta etelään, välittömällä näköetäisyydellä Tampere – Helsinki (E12) valtatiestä.

Eikä pyöriskellä tarvitse perillekään, sillä samaan pihapiiriin sijoittuvat kaikki tarvittavat toiminnot. Kilpailutoimisto, katsastus, huoltoalue, Parc Fermé ja myös rallin lähtö sekä maali. Jopa kilpailun perjantai-iltana käynnistävä vajaan parin kilometrin yleisöerikoiskoe ajetaan vain muutaman sadan metrin etäisyydellä kilpailukeskuksesta, viereisen Ideaparkin kupeella.

SM-sarjan finaalissa on perinteisesti nähty runsaasti kansainvälistä väriä, viime vuoden Pirelli Ralliin osallistui yhdeksän eri kansallisuuden edustajia. Kuvassa venäläispari Gregory Berezkin – Evgeny Novikov taittamassa kilpailun avanneella Teivon yleisö-EK:lla. Myös tänä vuonna kisan käynnistää perjantai-illan yleisöerikoiskoe, mutta suorituspaikka vaihtuu Teivon raviradalta Lempäälän Ideaparkin kupeelle.

Hankit karkkia tai kaivinkoneen, ostosmatka voi olla myös rallimatka

Lähes kaikkea ajateltavissa olevaa tarjoavat ostoskeskukset ja niiden rallihenkinen ilmapiiri, yhdistettynä nykyisiin sallivampiin aukioloihin tarjoaa mahdollisuuden tehdä rallimatkasta myös ostosmatka tai päinvastoin, sillä viikonloppuostosten oheen voit liittää vaikka läheisen erikoiskokeen seuraamisen tai tutustua toimintaan huoltoalueella.

Ralliin henkeen pääset jo torstaina 28.9. Ideaparkin Keskusaukiolla, jossa järjestetään klo 17 alkaen, yleisölle avoin, rallin tiedotustilaisuus, jossa mukana myös kilpailijoita.

Koko rallin ajan kilpailukeskuksen alueelle, myös lähtö- että maaliseremonioihin, on yleisöllä vapaa pääsy. Alueen ainoan maksullisen tapahtuman muodostaa perjantaina ajettava avauserikoiskoe. Aikanaan myyntiin tulevia pääsylippuja samoin kuin koko kisan kattavia rallipaketteja myy Ideaparkin Info.

Viime vuonna SM-sarjan finaalivoittoa Tampereella juhli toistamiseen pari Juha Salo – Marko Salminen. Miten käy rallivuonna 2017 RealPark – Lake City Rallyssa. Se nähdään syyskuun viimeisen viikonlopun lauantai-illan hämärtyessä Lempäälän RealParkin pihamaalla.

 RealPark – Lake City Rally 10 EK:ta 120 EKkm:iä

Tampereen UA:n vuosien saatossa järjestämät monet SM-rallit ovat lähes poikkeuksetta pohjautuneet kaupalliseen nimeen. Tukijoiden vaihtuessa on vaikutelma tapahtuman jatkuvuudesta kuitenkin hämärtynyt. Tästä syystä kilpailun järjestäjä päätti lanseerata uuden, pysyväksi tarkoitetun, perusnimen Lake City Rally. Lake City, järvikaupunki, on seutukunnallinen nimi, jota jo aiemmin on tamperelaistapahtumissa jonkin verran käytetty. Onhan Tampere, jos mikä, sijainniltaan järvikaupunki ja vaikka ralli Tampereen kiertääkin, niin toki sen reitillä kymmenet järvet välppäävät.

RealPark – Lake City Rally on ralli SM-sarjan seitsemästä osakilpailusta viimeinen ja niistä ainoana siinä jaetaan SM-pisteet 1½ kertaisina. Painoarvoa lisää myös uusi käytäntö, jossa loppupisteissä huomioidaan aiemmista kuudesta osakilpailusta viisi parasta sekä jokaisella tämän viimeisen osakilpailun pisteet.

Ralli sisältää 10 erikoiskoetta yhteispituudeltaan runsaat 120 km:iä. Startti tapahtuu perjantaina 29.9. alkaen klo 18.31 ja ohjelmassa on kolme erikoiskoetta. Lauantaina startataan aamukahdeksalta, käsittäen seitsemän erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan kahteen kertaan. Tämä tiestö on kokonaisuudessaan perinteistä ”Jyskälä-tiestöä”, sisältäen mm. viime vuoden rallista tutun Säterin Kiharan Valkeakoskella.

SM- ja Cup-luokkien ohella mukana on kattavat lisäluokat niin ”nuotilla” kuin ennakkoon tutustumatta. Ilman ennakkotutustumista ajavat luokat starttaavat tällä kertaa neljän erikoiskokeen reitilleen lauantaiaamuna.

Ossi-V. Takala